Ako každý ročník festivalu, ani tento nebude iný. Taktiež sa raz musel skončiť. Po intenzívnom celotýždňovom pátraní sa predsa len našiel aj oficiálny DJ, ktorý by v stane zahral. A keď už prišiel, paradoxne trvalo veľmi dlho, kým sa okupovatelia rozhýbali. Ale nie o tom som vravieť chcel.

Scénická žatva 2019 zhrnula plody z celého Slovenska. Nedbajúc na odrody, oberali sa aj mladé, aj tie jemne prezreté. Našli sa aj nové odrody bratské, podnetné a inšpiratívne. V odbornej komisii a v novinách už žnú z posledného. Pán riaditeľ sa síce ani raz kosy nedotkol, no vyťažený bol aj bez toho ako kosatá. Áno, mnohí budete namietať, že hovorí sa zubatá, ale to by mi teda myšlienku naozaj nedokončilo.

Už to bude zopár rokov (konkrétne tri, naposledy v 2016, pozn. red.), čo sa naposledy odovzdával diplom za najtvorivejšiu Žatvu. Tento fakt má na svedomí oveľa priateľskejšie prostredie a atmosféru celého agrárneho zostavenia. Aspoň podľa mňa. Chcem tým len povedať, že je to tak aj dobré. Pokiaľ viem, nehovorí sa, že súťaživosť ruže prináša. A týmto som zase chcel povedať, že pre mňa ste všetci víťazi a bolo mi cťou každého z vás vidieť a väčšinu aj uviesť. Dúfam, že som vám to nepokazil.

A dnes je ten deň, kedy sa spoločne pustíme do oberania toho posledného plodu. Potom už len hnojiť a hnojiť a vidíme sa o rok.

Váš Roľník Matej.

Social Share