Ej, štvrtok, štvrtok, všetkých partizánov sviatok. Včera sme si uctili výročie Slovenského národného povstania. Viac známeho ako SNP. Nebudem sa tu preto onačic s hviezdoslavčinov, už aj tak toho musíte mať dosť. Tak ako aj mňa. Prihováram sa vám skrz zvučku a potom hneď aj po nej. A aby toho nebolo málo, oslovujem vás aj touto formou.

Ale naspäť k SNP. Existuje teória, ktorá zatiaľ síce nebola vyvrátená, ale znie, ako keby bola. Vraj všetci tí, ktorí utiekli do krásnych, nielen karpatských lesov, sa iba bohapusto vyhýbali žatve. Nie tejto našej. Ale tej manuálnej. Na základe stavu polesia na území SR by som sa nedivil, keby tak naozaj učinili aj s náradím v rukách. Ale viac sa o tom určite dočítate v relevantnejších médiách.

Scénická Žatva je moja srdcovka. Cťou mi potom je konferovať túto krásnu prehliadku. Ba čo viac, prehliadku s dlhoročnou tradíciou. Dnes je prívlastok „tradičný“ trendy. Páči sa mi o niečo málo viac, ako vyššie spomínaná špekulácia.

V momente, keď toto čítaš, milý čitateľ, je už piatok a nachádzaš sa pravdepodobne v strede tretieho festivalového dňa. Programovo najvyťaženejšieho. Tak maj ku mne úctu, ak mi sem tam nevyjde… Nuž a čo viac dodať. Užívajte si toto pomerne malebné mesto kúsok od Vrútok so všetkými jeho krásami!

Váš Roľník Matej.

Social Share