Fotosúťaž: Odfoť sa s ochotníkom

Scénická žatva - Fotosúťaž

Na niektorých miestach stoja pamätníky hercom, inde pamätné tabule divadelným budovám. Niektoré mestá majú dokonca Ochotnícke či Divadelné ulice a námestia. Odfoťte sa (samozrejme v rúšku) s takouto spomienkou na divadlo a fotky pošlite na odfotsa@nocka.sk. Autori najlepších fotiek vyhrajú super ceny.

Aj keď to tak vôbec nevyzerá, tento rok je Rokom divadla. Pred 190 rokmi uviedli ochotníci v Liptovskom Mikuláši na javisko vôbec prvú divadelnú hru v slovenčine. A pred sto rokmi vzniklo Slovenské národné divadlo. Využime tento čas a spomeňme si na našich divadelných predkov.

Všimli ste si niekedy Borodáčovu, Bagarovu či Jurkovičovu* ulicu? Alebo máte na námestí Chalupkovu, Palárikovu či Záborského bustu? Či nebodaj bývate na Divadelnom námestí? Odfoťte sa s pamätníkmi divadla a hrajte o ceny s motívom Scénickej žatvy.

* Áno, vieme, že Jurkovičova ulica asi nebola pomenovaná po prvej slovenskej herečke Aničke Jurkovičovej, ale kto vravel na javisku vždy iba pravdu, nech prvý hodí rekvizitou.

Ako sa zapojiť?

  1. Odfoť sa s divadelným pamätníkom, nápisom, či názvom

  2. Pri fotke na instagrame označ účet @scenickazatva
    alebo nám fotku pošli na odfotsa@nocka.sk

Pravidlá súťaže

  1. Súťaž organizuje Národné osvetové centrum.

  2. Odoslaním fotky na adresu odfotsa@nocka.sk súhlasíte s tým, že fotografiu môže Národné osvetové centrum uverejniť na sociálnych sieťach facebook.com, instagram.com a youtube.com.

  3. Spomedzi fotiek programový riaditeľ festivalu Scénická žatva vyberie maximálne 3, ktorých autori získajú ceny s motívom Scénickej žatvy.