Herecká tvorivá dielňa s Naďou Uherovou

Umenie herectva je neustálym procesom sebapoznávania. Je to celoživotné štúdium a výskum, ktorý nám môže pomôcť odhaliť rôzne zákutia nášho vnútorného sveta. V tvorivej hereckej dielni budeme na sebe pracovať prostredníctvom hereckých cvičení a techník (nielen) z ruskej hereckej školy. Naším cieľom bude samotný proces, v ktorom je dôležitým faktorom slobodné uvoľnenie a odovzdanie sa tvorivej energii. Budeme sa venovať technikám herectva, ktoré vás nasmerujú pri tvorbe charakteru postavy, a tiež technikám zameraným na prácu s energiou herca a celej skupiny.

Kto je Naďa Uherová?

Naďa Uherová

Študovala na Vysokej škole múzických umení v Bratislave, na ktorej v roku 2015 obhájila doktorát. Od roku 2009 je súčasťou World theatre training institut, kde sa naďalej aktívne a lektorsky vzdeláva pod vedením ruského režiséra a prof. Dr. Jurija Alschitza a ďalších svetových odborníkov na ruskú hereckú školu.

Ako režisérka a dramaturgička spolupracovala napríklad s Bratislavským bábkovým divadlom, Divadlom Ludus, poľským Teatr Tecza, viackrát sa režijne podieľala na multižánrovom performance pre hudobný festival Orfeus a tiež režírovala festival rómskej kultúry Cigánsky Bašavel.

Scénická žatva 2021