Tvorba dramatického textu s Karolom Horváthom

Ponuky a návrhy

Na dielni v rámci SŽ chcem s frekventantmi prejsť všetkými zložkami dramatického textu, od expozície po katastrofu, od tragédie po frašku, od výstupu po dejstvo, cez jazyk vznešený aj nízky, od spisovnej slovenčiny až po makarónčinu.

Zároveň budem rád, ak si frekventanti prinesú vlastné rozpracované texty alebo námety, aby sme sa mohli nad nimi spolu zamyslieť a v rámci možností aj popracovať. 

Kedy:

od 30. augusta do 2. septembra, vždy dopoludnia

Cena za workshop:

50€ bez ubytovania, 100€ s ubytovaním (ubytovanie od 30. augusta do 3. septembra)

O Karolovi Horváthovi

Ako dramaturg som pracoval v DJP Trnava a MD Zlín, hosťoval som (takisto ako dramaturg) v SKD Martin, SND Bratislava a dva dni (!) v ND Praha.

Som autorom množstva dramatických textov pre viaceré amatérske divadlá v Dolnom Kubíne a Námestove a jednej divadelnej hry pre MD Zlín. Vo vydavateľstve KK Bagala mi vyšli tri knihy poviedok.

V roku 2009 som napísal epizódu Stejná, stejná písnička pre cyklus ČT Připoutejte se, prosím, kapitalismus přichází. Takisto som autorom niekoľkých epizód rozprávkového cyklu Králíci z klobouku pre ČT. Bol som jedným z dialogistov televíznych seriálov Mafstory, Búrlivé víno, Oteckovia, Hranica a ďalších, na „svedomí“ mám odhadom asi 300 scenárov.

Pre RTVS, kde momentálne pracujem ako rozhlasový režisér, som napísal (okrem množstva ďalších) dramatizáciu románu Vojna a mier a novely Reštavrácia.