Bienále animácie Bratislava

výber zo súťažných filmov
Program je vhodný pre deti.
Kedy:
Piatok 1. 9. 2023 o 12:00 hod.
Sobota 2. 9. 2023 o 17:15 hod.
[50']
Kde:
Scénická žatva 2023, vizuál

Úspešné filmy zo súťaže Bienále animácie Bratislava 2022 (festival BAB). Pozrite si s vašimi drobcami Drobcov, Zuzu v záhradách či Mimi a Lízu.

Hlavný organizátorom Bienále animácie Bratislava je Bibiana, medzinárodný dom umenia pre deti.

Zuza v záhrade

Česká republika/Czech Republic, 2022, 0:13:19
2D animácia/2D Animation
Réžia/Direction: Lucie Sunková

Zuza je blonďavé dievčatko, ktoré ide s mamou a otcom na pozemok mimo mesta. Jedného dňa stretne čierneho psa a objaví tajomnú záhradu. Kto tam žije? Zuza sa trochu bojí. Čo však treba robiť, keď nájdete na ceste kľúč niekoho, koho sa bojíte?

Mimi a Líza – Záhrada

slovenské znenie, anglické titulky
Slovensko, 2022, 0:26:58
2D animácia/2D Animation
Réžia/Direction: Katarína Kerekesová

Všetci susedia sa tešia z kolektívneho jesenného upratovania domu. Všetci sa zbavujú starých vecí, aby uvoľnili miesto pre nové. Mimi a Líza natrafia na dvere do tajomnej záhrady, kde žije záhradný trpaslík. Tento čarovný záhradník vysvetľuje zázračné prírodné cykly. Zrazu nadobudnú odpadky v kontajneri podobu rachotiaceho netvora. Vyskočí a zničí všetko v záhrade. Čarovný záhradník sa to snaží zastaviť, no netvor ho nešťastnou náhodou prehltne. Dievčatá musia zachrániť jeho aj záhradu.

Nenafukuj to

Česká republika/Czech Republic,
2022, 0:07:17
2D animácia/2D Animation
Réžia/Direction: FAMU – Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague

Dve dievčatká sa hrajú s loptou. Po jednej šarvátke sú však jedna na druhú nahnevané a urazené. Odujú sa a tak sa nafúknu ako balóny až vyletia k oblakom. Dievčatá nemajú poňatia o tom, ako sa dostať späť na zem a ako zachrániť svoje mačiatko, ktoré uviazlo na strome.

Mama má vždy pravdu

české znenie, anglické titulky
Česká republika/Czech Republic, 2022, 0:07:39
Papieriková stop Motion/Stop Motion Paper
Réžia/Direction: Marie Urbánková

Mirek má obrovské brucho a nikto nevie prečo. Diéty a náročné cviky nepomáhajú. Jeho veľké brucho spôsobuje mnoho ťažkostí. Jednoduchá činnosť ako navlečenie ponožiek je pre neho strašne ťažkou úlohou. Sledujeme príbehy niekoľkých hrdinov, z ktorých má každý nezvyčajné problémy. Odkiaľ pramenia?