Sexy buřt

Redakčný rozhovor: Sex (Pavel Kohout) • Ochotnický spolek ŽUMPA, Nučice

Kto by čo i len tušil, že sexteto literátov dokáže aj niečo iné ako debatovať, filozofovať, vyjednávať, majstrovať i kuchtiť a to dokonca vo vlastnoručne vykopanej zemľanke.

Hra Pavla Kohouta s mimoriadne sugestívnym a veľavravným názvom Sex z produkcie nie trium-, ale rovno tetravirátu českých ochotníckych divadiel (Ochotnicky spolok ŽUMPA Nučice, Divadlo Máj Praha, Divadelný súbor Ragueneau, Divadelný súbor Hraničář Rumburk) uzavrela stú a prvú Scénickú žatvu. Rozvoniavajúca amádová furniklovica na rušne vtiahla divadelných nadšencov do priestorov dôkladne utajeného výkopu počas príprav nebezpečnej partizánskej misie. Obeťou zvedavého mikrofónu redaktorovho telefónu sa stal herec Jakub Pilař, stvárňujúci postavu Ivana.   

Ako sa vám hralo na tohtoročnej Scénickej žatve?

Moc fajn. Mně se hrozně líbí, jak je ten festival komorní v tom dobrém slova smyslu a neblázní se tady jako třeba u nás na Jiráskově Hronově. Přijde mi to takový příjemnější a opravdu je nám tady moc dobře.

Ako vôbec vznikla spolupráca medzi toľkými divadelnými súbormi?

Amatérská divadelní asociace v Čechách pořádá režijní školu a dalo by se říct, že jsme se v ní sešly takhle ty čtyři soubory, skamarádili jsme se a s režisérem Jardou Kodešem jsme vlastne dali dohromady tohle.

Ako ste sa dostali k takémuto typu textu?

Ten našla Petra Richter Kohutová, která ho původně vybrala pro soubor z Karlových Varů, ale ti ho nezačali vůbec zkoušet, a pak ho přinesla režisérovi Jardovi a nám, a pak si vybrali nás šest, kteří to budeme hrát.

Máte radi Riesling rýnsky?

Já jsem abstinent.

Ste ochotní prezradiť slovenskému publiku recept na amádovú furniklovicu na rušni?

No tak, pokud bychom šli opravdu do důsledků, tak jsou to zkrátka brambory, nějaká dobrá klobáska, kterou jsme tady sehnali u vás, spousta papriky a tak.  

Pendejo

Intelektuáli dnes nič nezmôžu?

Recenzia porotcu: Sex (Pavel Kohout) • Ochotnický spolek ŽUMPA, Nučice

Sex (ŽUMPA) 1

Sex

O predstavení: Sex (Pavel Kohout) • Ochotnický spolek ŽUMPA, Nučice