C27H45OH

Redakčný rozhovor: Cholesterol (Blaho Uhlár a kolektív) • Divadelný súbor DISK, Trnava • Víťaz kategórie I. Prúdy súčasného divadla na celoštátnej súťaži Belopotockého Mikuláš 2023

Jednou z posledných inscenácií 101. ročníka Scénickej Žatvy bola inscenácia notorického účastníka, divadelného súboru DISK, Cholesterol. Kvôli mojej (mo)mentálnej indispozícii, ktorá úzko súvisí s končiacou sa Žatvou, je dnešný rozhovor v jedinečnej koprodukcii: Felďo x DilEmma. Resp. Felďo sa pýtal, ja prepisujem. A pýtal sa teda riadne… fekality.

Tak vy sa teda rady šantíte. (Reakcia na rozborový seminár, kde herečky tvrdili, že sa  rady šantia, teda neviem, bol tam Felďo, pozn. red.)

Sofia: Áno. Rady sa šantíme. Ale asi všetci sa radi šantia.

A v čom je to šantenie iné?

Sofia: Môžeš byť úplne slobodný, nemusíš sa hanbiť za to, čo prežívaš. Konečne začneš chápať svoje vlastné človečenstvo. A zistíš, že aj iní majú takéto myšlienkové pochody a nie si divný, keď skúmaš chlpy.

Čo ten hnoj? (Fakt neviem, na čo sa tu Felďo pýta, prepáčte, pozn. red.)

Missi: Keď prídeš na naše predstavenie, tak jednotlivé výstupy sú rýpanie sa v hnoji. Aj krava vylúči (upravené redakciou) vždy iný výkal (upravené redakciou) a my sa v tom iba prerýpeme a vyberieme to najlepšie.

A teraz ste sa rýpali v normalizácii? (Tento rozhovor nemá dramaturgiu – preto má Felďo len bakalára, pozn. red.) (pripravujú predstavenie s názvom Normalizácia, pozn. dr. red.)

Sofia: My sme sa zase rýpali v našich životoch.

Missi: Áno. Každý človek v sebe nesie výkal (Felďo, prečo si im dovolil byť vulgárnymi?, pozn. red.) a buď ho vypustí, alebo ho zabalí do peknej škatuľky s červenou mašľou.

Hrabete sa väčšinou v pevných stoliciach? (Fekálny rozhovor Wernera Schwaba? pozn. red.)

Missi: Takých bielych, usušených.

Sofia: Áno, lebo keď je to čerstvé, tak to nemáš spracované ani ty sám a nedokážeš hovoriť o niektorých veciach, ktoré ťa trápia.

Missi: Až vtedy, keď to dosmrdí, tak vieš, že si z toho môžeš robiť srandu. Také biele, šedivé, má to čo-to odžité a vlastný názor.

Redakcia ďakuje Sofii a Missi za rozhovor. DilEmma neďakuje Felďovi, lebo toto jej určite spravil naschvál. Ale aj tak ďakuje, pomohol!

DilEmma

PS: Keby DillEmma vedela počúvať s porozumením, zistila by, že celý tento rozhovor je nádherná metafora na všetko okolo nás. Ale keďže DillEmma iba mechanicky prepisovala a nesnažila sa o trolilinku viac, tak to nezbadala. Je jej však odpustené, pretože ešte je neskúsená.

FEL

Kabaretná vagína Blaha Uhlára

Recenzia porotcu: Cholesterol (Blaho Uhlár a kolektív) • Divadelný súbor DISK, Trnava • Víťaz kategórie I. Prúdy súčasného divadla na celoštátnej súťaži Belopotockého Mikuláš 2023

Cholesterol (DISK) 1

Cholesterol

O predstavení: Cholesterol (Blaho Uhlár a kolektív) • Divadelný súbor DISK, Trnava • Víťaz kategórie I. Prúdy súčasného divadla na celoštátnej súťaži Belopotockého Mikuláš 2023