Štvrtok

Autor: Toňa Revajová

Detský divadelný súbor Úsmev, Babín

Víťaz I. kategórie súťaže Hviezdoslavov Kubín: detské recitačné kolektívy a divadlá poézie

Kedy:

Streda 28. 8. o 17:00 hod.

Trvanie:

(20′)

Kde:

„Nie v každej domácnosti platí, že nositeľkou pokoja a pohody je žena – matka…“ Na javisku sa odohrá súboj matky s nevyneseným odpadkovým košom. Ide však len o smeti?

O detskom divadelnom súbore ÚSMEV

Detský divadelný súbor ÚSMEV pri Základnej škole s materskou školou v Babíne pôsobí už od roku 2007. Za toto obdobie sa divadelníci zo súboru predstavili s viacerými inscenáciami na krajských a celoštátnych divadelných prehliadkach. Medzi najúspešnejšie inscenácie súboru patrí divadlo poézie Tyra, s ktorým súbor získal Hlavnú cenu na Hviezdoslavovom Kubíne 2023 a Cenu chorega na Scénickej žatve 2023, divadlo poézie Zuzanka, s ktorým sa súbor predstavil na Scénickej žatve 2019 a získal Cenu poroty na Hviezdoslavovom Kubíne 2019, či inscenácia O lietajúcej Alžbetke, s ktorou súbor získal 2. miesto na celoštátnej prehliadke Gorazdov Močenok. Hra, fantázia, obrazotvornosť a tvorivosť sú hlavným materiálom, s ktorým sa členovia súboru stretávajú na spoločných stretnutiach.

Na motívy: Toňa Revajová – Denník Majky z Majáka
Autorky scenára: Ivana Kurčinová, Anna Kurčinová
Réžia: Ivana Kurčinová
Dramaturgia: Anna Kurčinová
Návrh scény a kostýmov: Ivana Kurčinová

Účinkujú:
Mária Kavoňová, Sofia Barťáková, Tamara Konšťáková, Júlia Kubaľáková, Ema Múdra, Nela Svýbová, Nela Šrobová, Alexandra Babinská, Nela Kubasová, Laura Laštíková, Tadeáš Rajčan, Tamara Kubaľáková, Karin Slameníková, Nina Tysoňová, Simona Kurtulíková, Tamara Šilláková, Veronika Jurkyová, Viktória Špitálová