Herecká dielňa s Tomášom Mischurom

Herecký fond môžeme vnímať ako súbor základných prostriedkov herca a tiež ako jeho základné nastavenie, ktoré mu bude pomáhať pri jeho budúcej tvorbe. „Nehraj. Buď. Buď tu a teraz. Vnímaj a reaguj. Nerob nič, pokiaľ ťa k tomu nedonúti tvoj partner. Dostaň sa zo svojej hlavy a ver svojim inštinktom.“ Workshop s názvom Fond na podporu herca bude zameraný na hľadanie tejto základnej hereckej dispozície – schopnosti kontaktu, komunikácie a reálneho konania. Opierať sa budeme o postupy rôznych súčasných hereckých techník. Workshop je ladený fyzicky aj verbálne.

Kedy:

od 31. augusta do 4. septembra

Cena za workshop:

50 €
Tento rok sa nám bohužiaľ nepodarí zabezpečiť pre účastníkov dielní v Martine ubytovanie. Ubytovacie kapacity, ktoré sme zvykli využívať, sú z dôvodu vojny na Ukrajine plne vyťažené. V prípade, že k tvorivej dielni potrebujete v Martine ubytovanie, odporúčame vám hľadať v službách ako je booking.com alebo Airbnb.

Po potvrdení rezervácie Vám pošleme údaje k platbe.

O Tomášovi Mischurovi

Tomáš Mischura je divadelný a filmový herec. Pôsobí ako pedagóg na Katedre herectva Akadémie umení v Banskej Bystrici. V roku 2014 absolvoval doktorandské štúdium, počas ktorého sa zameriaval na rozvíjanie individuálnej hereckej kreativity. V tom istom roku absolvoval aj vzdelávací tréningový kurz herectva na Štátnej akadémii divadelných umení v Petrohrade. Od roku 2014 je interným členom hereckého súboru v Slovenskom komornom divadle v Martine. Herecky pôsobil tiež v Bábkovom divadle na Rázcestí, v Slovenskom národnom divadle, v Prešovskom národnom divadle, v Štátnej opere v Banskej Bystrici a v Divadle Continuo (ČR). V súčasnosti spolupracuje s experimentálnym divadelným štúdiom Slzy Janka Borodáča.

Prihláška na Tvorivú dielňu

Tento workshop je už plne obsadený.