Režisérska dielňa s Ivetou Ditte Jurčovou

Puška na scéne nemusí vystreliť

Na workshope réžie si budeme klásť jednoduché otázky: Kto je režisér? Ako využiť potenciál skupiny? Čo všetko môže byť zdrojom inšpirácie? Ako je možné rôzne princípy tvorby a výrazu spojiť v kompaktný tvar.

V praxi si vyskúšame ako nám pri réžii môže pomôcť improvizácia. Budeme hľadať na pôdoryse hereckých cvičení výraz tela, ukážeme si ako sa dopracovať k jednému „čistému“ gestu, zameriame sa na výtvarnú kompozíciu a telo ako súčasť energetického poľa scénografie.

Budeme veľmi voľne pracovať s textovou predlohou a ukážeme si, že puška na scéne nemusí vystreliť a deti a zvieratá na javisko patria.

Účastníci workshopu potrebujú športové oblečenie a obuv.

Kedy:

od 31. augusta do 4. septembra

Cena za workshop:

50 €
Tento rok sa nám bohužiaľ nepodarí zabezpečiť pre účastníkov dielní v Martine ubytovanie. Ubytovacie kapacity, ktoré sme zvykli využívať, sú z dôvodu vojny na Ukrajine plne vyťažené. V prípade, že k tvorivej dielni potrebujete v Martine ubytovanie, odporúčame vám hľadať v službách ako je booking.com alebo Airbnb.

Po potvrdení rezervácie Vám pošleme údaje k platbe.

O Ivete Ditte Jurčovej

Absolvovala štúdium na VŠMU v Bratislave, odbor Divadelná réžia pod pedagogickým vedením prof. Juraja Nvotu. Je zakladateľkou, umeleckou šéfkou a režisérkou Divadla Pôtoň v Bátovciach. V svojej tvorbe sa zameriava predovšetkým na súčasné spoločenské témy.

Výber z tvorby: Terra Apathy, Terra Granus, Psota, Americký cisár, Swing Heil, Čajka (Horácke divadlo Jihlava), Kým nastane ticho (DAB Nitra). Za svoju tvorbu získala niekoľko nominácií a ocenení. Venuje sa aj rozhlasovej réžii. Je autorkou a lektorkou mnohých projektov v oblasti divadelného umenia, editorkou odbornej publikácie 3xS – Zborník prednášok o divadle 21. storočia. Pôsobila ako pedagogička hereckej tvorby na Súkromnom konzervatóriu v Nitre a ako metodička pre divadlo v Národnom osvetovom centre. Viac o Ivete Ditte Jurčovej si môžete prečítať na stránkach theatre.sk.

Prihláška na Tvorivú dielňu

Tento workshop je už plne obsadený.