Proces

Divadlo VHV z Báčskeho Petrovca (Srbsko) a Divadlo Shanti z Prievidze
PREDSTAVENIE JE ZRUŠENÉ!
Autor:
Franz Kafka

hosťujúce predstavenie zo Srbska

Kedy:
(100')
Kde:
Proces - VHV Petrovec

Divadelná verzia románu F. Kafku vznikla na objednávku režiséra Petra Serge Butka z pera dramaturga a spisovateľa Vladimíra Kavčiaka. Butko mal požiadavku na hru pre 5-6 hercov a Kavčiak podľa Kafkovho románu napísal vo svojej podstate novú divadelnú hru, v ktorej spája viac postáv do jednej, mieša ich medzi sebou, vynaliezavo a čitateľne spája dejové i významové linky pôvodného Kafkovho príbehu do nového celku.

Predstavenie pracuje s výraznou hudobno-výtvarnou zložkou. Scénografiu vytvárajú futuristické 3D projekcie, ktoré sú inšpirované dielom českého scénografa Josefa Svobodu, doplnené sú expresívnymi kostýmami a pôsobivou hudbou, ktorá balansuje na hranici techna, funku a jazzu.

O koprodukčnom projekte VHV Petrovec, Divadla „A“ + Shanti a Next Picture

Proces vznikol ako medzinárodný koprodukčný projekt Divadla „A“ + Shanti zo Slovenska, VHV z Petrovca zo Srbska a pražskej produkčnej skupiny Next Picture. Predstavenie je uvádzané na slovenských, srbských i českých scénach.

Dramatizácia: Vladimír Kavčiak

Réžia: Peter Serge Butko

Asistentka réžie: Marína Dír

Hudba: Jaroslav Zima – Mazi

Kostýmy: Zvonimír Pudelka

Zvukový dizajn: Martin Kotecký

Projekcie: Ondrej Tatliak, Vladimír Zima

Svetelný dizajn: Peter Čáni

Spolupráca: Ervín Malina, Lukáš Sýkora, Ondrej Maglovský, Ivana Jašová, Ana Miškovičová, Maja Pucovská, Ondrej Mištec, Ján Mega, Mária Koruniaková

Produkcia: Viera Boronkayová, Ján Černák

Obsadenie
Richard Hlavatý (SK), Patrik Hostačný (SK), Lucia Bakaiová (SK), Nataša Dobrovoľský (SRB), Ján Bohuš (SRB), Ján Sklenár (SRB)