Chlapci a chrobáky

Vaša banda pri ZUŠ Ferka Špániho, Žilina
program pre deti; zmena: predstavenie sa posúva z 12:30 na 13:00
Autor:
Július Satinský
Súťaž:
Hviezdoslavov Kubín, I. kategória – divadlo poézie
Kedy:
(10')
Kde:
Scénická žatva 100

Už od detstva túži každé dievča po princovi, ktorý raz pricvála na svojom tátošovi. Musí byť vysoký, vtipný, svalnatý, inteligentný a, samozrejme, gentleman… Časom sa však tieto sny malých princezien stretávajú s realitou neokrôchaných spolužiakov, ktorí nielenže vám nepodržia dvere, ale ešte vám uštedria aj poriadne zaucho, veď: „Reku, sedela ti tam mucha.“

O večnom podpichovaní medzi chlapcami a dievčatami, o našich „hrdinoch“, o dievčenských snoch, o chrobákoch (nielen v hlave), o zbabelosti a túžbe po rytierovi… aj o tom sú „naši“ Chlapci a chrobáky.

Pretože Satinského trefný humor baví aj nás. A jeho nadčasové postrehy a bravúrne opísané zážitky zo života dospievajúcich dievčat žijú aj čučoriedky dnešných dní.

O divadelnom súbore Vaša banda

Vaša banda je banda, ktorú počuť široko-ďaleko. Radi sa smejeme, vymýšľame, jeme, robíme chyby a, samozrejme, tvoríme. Skúšame s chuťou a všetko. Niekedy z toho vznikne niečo, čo voláme „umenie“. Často z najbizarnejších nápadov vznikne to „pravé orechové“, teda divadelné. Divadlo je naša vášeň, z ktorej niet úniku. Niečo, pre čo je svet krajší a zábavnejší. Svet, v ktorom sa chodí do školy len jednu minútu denne. Najšťastnejší sme, keď nemáte šancu zadržať smiech, až si o vás myslia, že niečo nie je v poriadku, keď vám je smutno, že sa to už skončilo, keď sa nám podarí „nakaziť“ vás divadlom.

A bez čoho nemôžeme vyjsť na javisko? No predsa bez nášho pokriku:

Energia to tu istí,
nech to každý divák zistí.
Keď to pokašleme, bude sranda,
to je skvelá Vaša banda!

Réžia: Barbora Juríčková

Návrh scény a kostýmov: Barbora Juríčková

Hudba: J. Filip, M. Rajt, G. Moresová

Obsadenie
Tatiana Altusová, Matej Behančín, Patrik Černák, Matúš Harabín, Nina Holeštiaková, Lucia Jančulová, Eliška Pokorná, Klára Pokorná, Laura Šebová, Alexandra Vršanská